durf jij jezelf te vertrouwen in de buurt van koekjes?

Met mijn cliënten hanteer ik een aanpak die gebaseerd is op de principes van intuïtief eten (Wat losjes vertaald kan worden in luisteren naar signalen van je lichaam met betrekking tot honger en verzadiging en eten op basis van waar je lichaam van aangeeft het nodig te hebben). Hiervoor zet ik sterk in op het doorbreken van vastgeroeste overtuigingen rond eten en diëten.

Lees meer »

4 dieet-obstakels en mijn strategieën

Jarenlang heb ik geworsteld met mijn gewicht. Ik begon elke week weer opnieuw vol goeie moed. Deze keer ging het me lukken! Maar steevast verviel ik na een paar dagen weer in oude gewoontes. Mezelf vervloekend en vergelijkend met vriendinnen die wel gewoon kunnen eten wat ze willen en niet aankomen. Dat was mijn doel. Vermageren zodat ik weer zou kunnen eten waar ik zin in had wanneer ik er zin in had. Little did I know dat het doel eigenlijk was om eten niet meer te willen op die manier. 

Lees meer »

3 redenen waarom zelfliefde niet kan ontbreken als je wilt afvallen 

Dit klinkt misschien een beetje contra-intuïtief. Ik dacht altijd, ik kan niet van mijn lichaam houden zoals het is, want dan zal ik het nooit willen veranderen. Dan ga ik alles eten wat ik wil en maak ik me geen zorgen meer over mijn gewicht. Ik moet een hekel hebben aan mijn lichaam of ik moet denken dat het moet veranderen om iets aan die kilo’s te doen. 

Lees meer »

Betrap je innerlijke perfectionist

Perfectionisme is een vorm van angst hoorde ik in een podcast. Huh? Echt? En ik maar denken dat het een eigenschap was om naar te streven. Ik was een perfectionist en ik had het niet eens door want ik had allerlei hoge standaarden in gedachten bij dat woord. Ondertussen weet ik beter. Onder het motto Done is better than perfect. 

Lees meer »