Ken jij de impact van jouw gedachten?

Gepubliceerd op 29 maart 2022 om 15:50

Wist jij dat jouw gevoelens niet bepaald worden door iets dat een ander doet? Wist jij dat wat jij doet en hoe jij je voelt het resultaat is van wat je denkt? En dat wat je denkt optioneel is?

 

Ik niet alvast.

Maar dit leren, heeft wel de grootste impact gehad op hoe ik in mijn leven sta en vooral hoe ik erin geslaagd ben om mijn gewicht kwijt te raken.

 

Ik begon te luisteren naar wat ik allemaal denk.

 

Want als ik weet wat ik denk. Dan kan ik begrip tonen voor hoe ik mij voel en wat ik doe vanuit dat gevoel.

 

Als ik weet wat ik denk, dan kan ik er ook voor kiezen om iets anders te denken zodat ik mij anders kan voelen en gedragen.

 

Die kennis heeft mij geholpen om verantwoordelijkheid te nemen voor hoe ik mij voel zodat ik niet alleen reageer op wat er rondom mij gebeurt, maar dat ik beslis hoe ik er sta.

 

Ik hoef mij dus niet boos te voelen als mijn vriend te laat thuis komt. Ik kan er voor kiezen hoe ik daarop wil reageren. Ik weet namelijk dat ik niet boos wordt vanwege zijn vertraging, maar vanwege wat ik denk over het feit dat hij te laat thuis komt.

 

Ik hoef niet gefrustreerd te zijn omdat mijn kinderen niet naar mij luisteren. Ik kan kiezen om me te voelen zoals ik wil. Omdat het niet mijn kinderen en hun slechtwerkende oren zijn die mij zo doen voelen, maar wel wat ik denk over hun spontane en compleet willekeurige doofheid.

 

Begrijp me niet verkeerd soms kies ik ervoor om mij boos of gefrustreerd te voelen. Maar het is wel mijn keuze, mijn verantwoordelijkheid.

 

Als het niet de situatie is, of de ander is die mij een bepaald gevoel geeft. Krijg je terug de keuze in handen. Als jij kunt kiezen dan neem jij de regie in handen. Als jij de regie in handen hebt, dan bepaal jij je resultaten.

 

In mijn coaching traject is het leren luisteren naar en ontdekken van gedachten en overtuigingen een belangrijk onderdeel van het proces. Wil jij hier meer weten? Stuur me dan zeker een bericht!

 

Liefs, 

 

Olga

 

PS. wist jij dat je via mijn website een gratis gids kan downloaden (https://www.olgadejong.be/aanbod/gratis-gids) waarin ik de 4 basisstappen beschrijf naar nieuwe eetgewoontes. De eerste stap is om elke dag een "protocol" op te stellen. Dat wil zoveel zeggen als, je maakt al je keuzes rondom eten op één moment zodat je later niet meer met jezelf hoeft te onderhandelen. Dat scheelt je veel gedachtes rondom eten kan ik je verzekeren. Zo kan jij ook meer ruimte maken in je hoofd voor andere dingen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.