4 regels die ik heb gebroken om te stoppen met diëten

Gepubliceerd op 12 april 2022 om 12:02

Lees verder onder de foto om te ontdekken hoe anders over “de regels” denken mij heeft geholpen om te stoppen met diëten

 

 

Overtuiging één: om te vermageren moet je alles schrappen dat je lekker vind.

Bij mij werkte dat eerder averechts. Door mezelf voor te houden dat ik vanaf nu nooit meer chocolade ging eten, begon ik alleen maar meer zin te hebben erin. Zoals ik mijn eten nu plan hou ik rekening met de dingen die ik wil eten. Door te plannen wat ik lekker vind, hoef ik er niet de hele dag aan te lopen denken en vermijd ik discussies met mezelf over wat ik wel en niet mag eten.

Loslaten van deze "regel" zorgt voor meer mentale rust.


Overtuiging twee: als je je streefgewicht bereikt dán ga je lekker in je vel zitten.

   Dat blijkt niet waar. Door te leren luisteren naar en vertrouwen op mijn lichaam onderweg naar mijn streefgewicht bouw ik nu al een fijn relatie op met mijn lichaam. Ik en mijn lichaam zijn bondgenoten geworden en helpen elkaar naar de “finish” op een tempo dat goed aanvoelt.

   Loslaten van deze "regel" zorgt voor meer zelfvertrouwen en zelfzekerheid.


   Overtuiging drie: 
   Je hebt tonnen discipline en wilskracht nodig om een dieet vol te houden. Voor mij is gebleken dat andere emoties veel nuttiger zijn. Discipline en wilskracht gaan bij mij vaak gepaard met druk en perfectionisme. Liefde, mildheid, vertrouwen hebben mij helpen volhouden ook in momenten dat de resultaten die ik wou uitbleven.

   Loslaten van deze "regel" zorgt voor meer positieve en helpende emoties.


   Overtuiging vier: Honger is een noodgeval. Vroeger had ik zoveel schrik om honger te krijgen. Dat was iets wat ik koste wat koste wou vermijden. Nu weet ik dat wanneer honger dringend voelt, het geen echt fysieke honger is, maar emotionele honger. Echte honger presenteert zich met een beleefd kuchje en een klopje op de deur en wacht geduldig op een antwoord. Bovendien heeft mijn lichaam reserves genoeg om wel even voort te kunnen zonder onmiddellijk antwoord op de vraag om eten.

   Loslaten van deze "regel" zorgt voor minder angst.

    

   Ben jij benieuwd welke overtuigingen die jij kan loslaten of veranderen over eten en je gewicht? Stuur me een mail of boek een kennismakingsgesprek via deze link en zet de eerste stap naar een nieuwe en houdbare levensstijl.

    

   Liefs, 

   Olga

   Reactie plaatsen

   Reacties

   Er zijn geen reacties geplaatst.