durf jij jezelf te vertrouwen in de buurt van koekjes?

Gepubliceerd op 31 mei 2022 om 12:58

Met mijn cliënten hanteer ik een aanpak die gebaseerd is op de principes van intuïtief eten (Wat losjes vertaald kan worden in luisteren naar signalen van je lichaam met betrekking tot honger en verzadiging en eten op basis van waar je lichaam van aangeeft het nodig te hebben). Hiervoor zet ik sterk in op het doorbreken van vastgeroeste overtuigingen rond eten en diëten.

De meeste diëten hebben een restrictieve aanpak. Vaak draait het om het tellen van punten of calorieën of zelfs het volledig schrappen van voedingsgroepen. Die regels geven een houvast en een zeker gevoel dat je ten minste toch iets aan het doen bent aan al die kilo’s. 

Maar wanneer die regels je het strot uit hangen, volgt er vaak een tegenreactie. Zoals bijvoorbeeld volledig löss te gaan in je berging en alles te eten dat los en vast zit. Daarna beloof je jezelf terug te gaan naar de strenge regels en het deze keer vol te houden.

 

Alles vergeten wat je denkt te moeten doen om te vermageren, is niet voor de hand liggend. 

 

De eerste stap is dan ook om jezelf terug te leren vertrouwen rondom eten en de angst ervoor los te laten. Pas wanneer je eten opnieuw kan zien zonder de stempel van moraliteit(dit is goed of dat is slecht) kan je leren om “in control” te voelen. 

Door het vertrouwen in jezelf te herstellen kan je je beter focussen op de signalen die je lichaam je geven. Dat is de basis om van intuïtief eten geen restrictief dieet te maken.

 

Wil je weten of mijn aanpak iets voor jou is, stuur me al je vragen door! Of boek gerust hier een kennismakingsgesprek in om te weten te komen hoe ik jou kan helpen om los te komen van je strijd met eten en meer rust, vertrouwen en vrijheid te ervaren in de buurt van eten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.