Ik heb al jaren een haat-liefde verhouding met eten. Periodes van vasten wisselden zich af met vreetbuien. Een pak koeken, chocolade, een zak chips… Eens de kinderen in bed lagen, moest alles eraan geloven. En er kwam pas rust toen alles op was. Maar eens in bed, kwamen de schuldgevoelens. Elke avond keer op keer beloofde ik mezelf om het morgen beter te doen. Maar ik wist diep vanbinnen dat het morgen helemaal niet beter zou zijn. Mijn vertrouwen in mezelf stond op een laag pitje.

 

Toen kwam Olga met haar verhaal en visie. Ik was benieuwd naar meer en besloot om dit traject op te starten. Want wat had ik te verliezen? Het traject is gelukkig geen dieet, want daar geloof ik al lang niet meer in. Het gaat om je relatie met jezelf en voeding. En het was net dat waar ik nood aan had. Ik durfde niet al teveel verwachtingen te stellen, want ik had mezelf al zo vaak teleurgesteld. Eerlijk is eerlijk. Het traject kende ook voor mij ups en downs. Net het feit dat er geen uitgescheven regels waren met wat je wel of niet mocht eten gaf af en toe gevoelens van lichte paniek. Als je jezelf al jaren regeltjes oplegt en ze plots moet loslaten… Ik moest nu een haalbaar eetplan opstellen rekening houdend met die moeilijke momenten waar ik wel eens durf…

 

Olga luistert steeds zonder oordeel en reikt kapstokjes aan om die moeilijke momenten te overbruggen. Ze helpt je meer inzicht te verkrijgen in je gedachtenpatronen. Is ‘eten’ voor jou ook een strijd of wil je gewoon  bewuster worden van je eetpatroon dan is dit traject echt een meerwaarde.


Delphine V.