Hoi, ik ben Olga!

Ik ben mama van twee kleine monstertjes en woon samen met mijn partner in crime in Brugge. Ik ben een vrolijke introvert. Mijn passies zijn coachen en studeren. Ik hou ervan om mensen te zien transformeren doordat ze hun eigen kracht en antwoorden ontdekken. Daarnaast ben ik altijd bezig met mij op één of ander vlak zelf bij te scholen. Nieuwe dingen leren is zoals ademen voor mij.

 

Eten en mijn lichaam waren lange tijd mijn vijand, ik was altijd "op dieet". Ik worstelde om mijn waarde te zien en om in de spiegel te kijken. 

 

Sinds zolang als ik mij kan herinneren ben ik bezig met eten. Ik was het dikkertje van de klas en begon mij in mijn pubertijd te focussen op mijn gewicht en eten als bron van frustratie én comfort. 

 

Ik telde calorieën, maakte schema's en spendeerde uren in onderhandeling met mezelf om uiteindelijk toch toe te geven aan stress-eten of snoepen uit verveling.

 

Het was een constant gevecht van niet-genoeg-zijn tot ik coaching ontdekte. 

 

Bijna van de ene dag op de andere kon ik de hoge verwachtingen met betrekking tot het aantal kilo's die ik wou verliezen laten varen. Al zou het vijf jaar duren, ik ging deze keer voor de laatste keer uitvogelen hoe ik mijn ideale gewicht bereik.

 

Ik leerde dat calorieën tellen, nieuwe dieet-boeken kopen, mezelf mijn lievelingseten ontzeggen allemaal niet werkte. Het was tijd om te leren waarom ik stiekem stond te snoepen, eetbuien had of snoep van mijn kinderen verstopte zodat ik het zelf kon opeten. Het was tijd om te ontdekken waarom ik mijn emoties weg at.  

 

Ik leerde de relatie met mezelf te helen. Ik leerde mezelf te vertrouwen rondom eten.

 

Ik voel mij dankbaar dat ik alles wat ik heb geleerd en nog ga leren kan inzetten om mijn coachees mee te helpen om een nieuw hoofdstuk te schrijven in hun leven. 

 

Diploma's en opleidingen:

  • Master in de criminologische wetenschappen
  • Postgraduaat psychotherapie
  • Kinder- en jeugdtherapie
  • (Omgaan met) faalangst
  • Life coach