Goed-in-je-vel-traject

Je hebt waarschijnlijk al eens geprobeerd om af te vallen, en dat zag er mogelijks zo uit...

 

Je hoorde over dit nieuwe dieet dat snel gewichtsverlies belooft, dus je ging de boeken kopen, las online over de ervaringen van anderen en zocht naar recepten op Instagram en Pinterest.

 

Ook al heb je al eerder met diëten geworsteld, deze keer gaat het anders zijn.

 

Deze keer voel je je gemotiveerd en vol vertrouwen dat dit eindelijk gaat werken voor jou.

 

Dus je ging er volledig voor.


Je ging winkelen en kocht alle nieuwe ingrediënten en misschien zelfs nieuwe keukenapparatuur. Je hebt je maaltijden en lichaamsbeweging voor de komende week gepland. Je hebt je vrienden en familie ingelicht dat je vanaf nu anders zal eten dan zij.

 

Je begon sterk: je at de juiste voedingsmiddelen, je sportte. Je was zo goed en had zoveel wilskracht. Je zei nee tegen het brood in het restaurant, je sloeg de traktaties op het werk af.

 

En het werkte: je verloor wat gewicht en je voelde je goed in je lichaam door het sporten.

 

En toen begon het echte leven weer...


Na een paar weken vond je het moeilijker en moeilijker om nee te blijven zeggen. Misschien bracht je partner 's avonds een pizza mee naar huis, of ben je uit met je vrienden en is het moeilijk om te weerstaan aan dat extra glas wijn of dat dessert.

 

Je beloofde jezelf dat je het voor deze ene keer zou toestaan, en dat je maandag opnieuw zou beginnen.

 

Maar de maandag kwam eraan en diep van binnen wilde je eigenlijk niet opnieuw beginnen.

 

Het voelde alsof er maar twee keuzes waren: doorgaan met het dieet en vasthouden aan de restricties, of weer alles aankomen en teruggaan naar oude jij.

 

Je realiseert je dat dit dieetprogramma toch niet alles is wat je dacht dat het was, en je bent nog lang niet in de buurt van je streefgewicht. Weeral.

Het kan ook anders

 

Je hebt je metabolisme niet verpest toen je een tiener was, je bent geen hopeloos geval en je lichaam is niet kapot.

 

Maar het antwoord op je zoektocht naar blijvende resultaten voor gewichtsverlies wordt niet in je lichaam gevonden. Het wordt gevonden in je hersenen.

 

Dat is wat mijn aanpak anders maakt dan alles wat je eerder hebt geprobeerd. Ik help je te begrijpen wat er in je brein gebeurt en hoe het je strijd tegen gewichtsverlies veroorzaakt. Dat is mijn specialiteit.

 

In het goed-in-je-vel traject...

 

> Leer je realistische plannen opstellen op maat van jouw leven

 

> Leer je te luisteren naar wat jouw lichaam je wilt vertellen

 

> Leer je een nieuwe manier om met goesting en drang om te eten door te gaan kijken waar het vandaan komt en het bij de wortel aan te pakken

 

> Verander je je relatie met jezelf. Stop met jezelf te saboteren en op te geven en jezelf vervolgens daarvoor te veroordelen

 

> Je leert op een nieuwe manier naar eten en jezelf te kijken.

 

> Ontdek je alle tools en vaardigheden die je nodig hebt om af te vallen en het gewicht eraf te houden.

 

Het traject omvat

16 wekelijkse coaching sessies van een uur

In deze sessies gaan we dieper in op de zaken waar je tegenaan loopt. Gaan we op zoek naar de oorzaken van je acties. Leer je om op een andere manier naar jezelf te kijken en jezelf de ruimte te geven om je veilig te voelen.

 

12 bundels met zelf-studiemateriaal

Elke bundel behandeld aan apart onderwerp waar je tijdens de week mee aan de slag kunt gaan. Het is een werkboek om op het tempo van de sessies door te gaan of je eigen tempo in te vinden.

 

Werkbladen 

Bij bepaalde bundels worden aparte werkbladen voorzien die je kan afdrukken en kan invullen. Zo leer je jezelf en je patronen nog steller kennen.