Van onbewuste emotionele eter naar doelbewuste (levens)genieter

Ik was het dikkerdje in de klas.
In de vakanties viel ik af, want dan voelde ik me beter in mijn vel en had ik geen ‘troost-eten’ nodig.
Op jonge leeftijd al ontdekte ik de wereld van diëten.
Tijdens mijn pubertijd experimenteerde ik verder met allerlei extreme diëten en intensief sporten, uit angst om zwaarder te worden.
Door een stressvolle gebeurtenis in mijn leven vermagerde ik veel op korte tijd.
Toen ik mijn nieuwe vriend leerde kennen, kwam ik 10 kilo aan omdat ik me op mijn gemak voelde bij hem. Om vervolgens weer te gaan diëten en sporten om die overtollige kilo’s kwijt te raken.
Maar tijdens mijn twee zwangerschappen doken de ongewenste extra kilo’s al gauw weer op.

 

Mijn relatie met eten en mijn gewicht was een ‘selffulfilling prophecy’, een zichzelf vervullende voorspelling. Met een steeds terugkerend jojo-effect.

Diëtisten raadplegen hielp voor tijdelijk gewichtsverlies. Zij werkten samen met mij een plan uit en dat had effect zolang ik in begeleiding was, maar daarna kon ik dat precies nooit volhouden. Grappig wel, want als je me toen zou gevraagd hebben wat ik nodig had, dan zou ik gezegd hebben 'iemand die me zegt wat ik wel en niet mag eten en hoeveel'.

Maar ik was eigenlijk niet écht op zoek naar raad over wat ik wel en niet mocht eten, dat wist ik zelf maar al te goed als ervaringsdeskundige snoepkont. Ik had wel nood aan advies over wat ik kon doen op momenten dat ik het lastig had, om weer controle te krijgen over mijn eetgedrag. En dus ging ik zelf op onderzoek uit en zo kwam ik in aanraking met life coaching. 

 

Mijn ommekeer kwam toen ik life coaching ontdekte.

Ik leerde om eten niet langer mijn leven te laten bepalen. Ik heb zelf controle over wat ik eet.
Vanuit mijn eigen ervaringen en gespecialiseerde opleidingen help ik nu anderen in te zien dat afvallen meer te maken heeft met hoe je eet dan wat je eet.
Mijn stappenplan van 12 weken werkt omdat je er zelf mee aan de slag gaat, en dus zelf de controle neemt over je acties en reacties.

 

Ik geniet nog steeds van eten, maar met mate.

Ik leg mezelf geen beperkingen op, zodat eten geen verboden vrucht meer is en de verleiding om te overeten vanzelf verdwijnt.

 

Diploma's en opleidingen:

  • Master in de criminologische wetenschappen
  • Postgraduaat psychotherapie
  • Kinder- en jeugdtherapie
  • (Omgaan met) faalangst
  • Lifecoach (in opleiding)